Kunsten at rejse

Kunsten at rejse


Shamanens fornemste værktøj er evnen til at rejse i flere forskellige lag ef den mangfoldighed, som Virkelighed er. Dette værktøj betegnes oftest som Den shamanske Rejse. Denne teknik er Shamanens adelsmærke, for denne kunst hører til de store og de svære.
At rejse i andre virkeligheden er en evne, som skal øves. Den er forbundet med forståelse for, at al form er relativ, at den form man selv har, det billede, man identificerer sig selv med, … er illusorisk. At det man tror er tyngde, det man tror er fixe størrelser, kun er til midlertidig nytte.

Ånder har som regel ingen form, men benytter sig af form for at kunne kommunikere med dem, som tror på form.
At rejse i åndernes verden er at antage en passende form eller måske at smide form helt og aldeles.

At smide forestillingen om tyngde, og at blive let som en fjer. At blive en fjer helt og aldeles.
Man vælger form, størrelse, lethed eller tyngde alt efter rejsens formål.

Den shamanske rejse baserer på at flere elementer skal kunne manifesteres:
Tilstedeværelse
Bevægelighed
En passende form

Tilstedeværelse er den grad af koncentration, man må opbyde for at være fuldt bevidst tilstede. Denne evne hænger sammen med at bruge sit åndedræt sammen med de visuelle evner.

Åndedrættet er i hele taget det mest centrale, man skal have lært at sætte målrettet ind. For det kan forstærke både bevidstehed og bevægelseselementet i rejsen. Der er måske ikke så overraskende, at en anden og meget gammel betegnelse for den shamanske rejse er: at sende sit åndedræt ud”.

Bevægelses elementet er nok det, man oftest forbinder med sjælerejser.
Tilsyneladende kender vi forskellige af slagsen: bevidsthedsrejser, astralrejser, astralprojections, bilocations, ud af kroppen rejser. Det lyder som er det forskellige teknikker, men forskellen er lille. Man kan etablere det hele i en tilstand ved at samle hele sin bevidsthed i et fokus. Den shamanske rejse er, vel udført …. det hele.
Igen spiller åndedrætte en stor rolle, for det kan både bring et større bevidsthedsfokus, og det kan sætte bevægelsen ind.

Tilsammen kan det sætte det tredie element fri, det som kaldes shapeshifting, at ændre sin form.

Disse tre elementer er gode grundingredienser at sammensætte sin rejseteknik med. Det er elementer som skal læres og som skal øves, for at blive pålidelige rejsefæller.

fjer2