Findes der trolde?

Findes der trolde?

Findes der trolde i naturen? Ja da, selvfølgelig gør der det. Også Danmark har sin troldebefolkning. Trolde finde hvor naturen ligge nogenlunde uberørt hen, eller hvor der i det mindste ikke kommer alt for mange forstyrrende indgrab fra menneskers side.

Selvfølgeligt er troldebestanden større i vildmarken eller oppe på fjeldene som f.eks. i Lapland eller Island. Typisk har disse steder også en god fornemmelse for at troldene er tilstede. På Island finder man flere gode beskrivelser af trolde og deres kultur.
De Islandske trolde har det kendetegn, at de kan blive umådelig store. Jeg har en fornemmelse af, at de måske nok nærmere er det, som man i gamle dage kaldte jætter.

Her får du en beretning om mødet med trolde fra Shamanselskabets sommercamp på Island 2012:

Trolden fra Tingsletten
Det var på Shamanselskabets årlige retreat, at jeg mødte trolden fra Tingsletten. Vi havde øvet det meste af dagen et sted, hvor energien er umådelig stor. En spalte i jorden hvor en revne dybt ned havde blotlagt Moder Jords puls i en grad, så stort set alle, som kommer til stedet kan mærke pulsen. Energien pulserer op af og ud i Rummet en lang tid, for så at vende om og gå ind i jordens indre igen. Det var først sidst på dagen, at trolden blev synlig. Kæmpestor men venlig og også ret humoristisk. “Nå I interesserer jer nok for energi” spurgte han ret drillende. Da jeg så, hvor stor han var (jeg nåede ham sådan cirka til knæet), kunne jeg ikke dy mig for at svare: ja vi skal jo spise en del energi, før vi bliver lige så store som dig:) Efterfølgende havde vi en god samtale om trolde og mennesker, hvor jeg forstod, at trolde har en hel anden bevidsthedstilstand, end vi har, og at de kan forsvinde ind i andre regioner af tilværelsen og synke ind i dem, hvorved de bliver usynlige for almindelige mennesker. En slags trancetilstand som kan vare måneder og år. Først når trancen (hvor de kommunikerer med andre energivæsner) ophører, brydes usynligheden. Der skal her siges at synlighed ikke er fysisk synlighed, men synlighed i det næste niveau, det energetiske lag, som med lidt øvelse kan opleves. Det som berørte mig mest ved mødet med trolden var, at han viste stor forståelse for mennesker. En forståelse, der ligesom var lagt ind i en tidsramme, hvor udvikling kan ses i, nemlig en som spænder over udvikling over flere liv.

“Shamanismen er en arbejdsform, som arbejder med at åbne veje til virkelighedens mangfoldighed, og den er trolde også en del af. Ja trolde lever og endda i bedste velgående”.

Efterfølgende tænker jeg, at vi dog ved alt for lidt om denne tilværelses mange forskellige væsner, som vi deler jorden med. Måske en “troldelogi”, en videnskab om trolde kunne hjælpe? En anden slags forskning på andre præmisser? En forskning som tager hensyn til Virkeligheden, som den også er. Det vil kræve, at vi tager bevidsthed mere alvorligt, end vi gør nu i den vestlige kultur.

Endnu en Islandsk trold
Året før i 2011 mødte jeg, tæt på et meget af turister overrendt geyser, en anden slags trold. Stedet var virkelig en naturperle, men turisterne ankom i en lind strøm. De skyllede ind, tog deres billeder, poserede som var de ude i det frie for første gang i deres liv. De virkede underligt fremmede og ubehjælpsomme, lidt utilpasse og som om de var mere trygge inde i cafeteriet eller bussen. En kort tur ind og se en geyser, tage et billede og så et hurtigt tilbagetog. Det blev åbenbart for meget for en lang tynd trold. Hun kom ind og skældte ud, mens hun pegede men en lang kroget pegefinger. Hun var tydeligt meget oprevet over turisternes opførsel og ignorance. Ud over os var der ingen, som så eller hørte noget.
Jeg fandt senere et billede af denne troldetype, den lange tynde trold.

troll1

Billedet er ret vellignende, kun havde den islandske, jeg så, noget som kan beskrives som tøj med farver i overvejende grønt og rødt.